VvE Bijeenkomst Haarlem 2023

De gemeente Haarlem wil dat in 2040 alle woningen zonder aardgas verwarmd kunnen worden. Dat is een stevige ambitie en vraagt veel van particuliere woningeigenaren, woningcorporaties en VvE’s. VvE’s kunnen via de gemeente ondersteuning krijgen bij de verduurzaming van hun woongebouw. VvE’s met meer dan 8 wooneenheden kunnen zich aanmelden voor een adviestraject, waarbij de VvE wordt begeleid bij het maken van keuzes voor isolatiemaatregelen of aardgasvrije installaties. Het traject bestaat uit technisch en financieel advies, maar ook uit procesbegeleiding.

Kleinere VvE’s kunnen een Energieadvies of Duurzaam Onderhoudsplan laten maken voor hun VvE. De gemeente werkt hiervoor samen met partijen in de stad. Het VvE Duurzaamheidsloket helpt Haarlemse VvE’s op weg en verzorgt de aanmeldingen voor het adviestraject.

Er wordt een informatieavond georganiseerd voor VvE’s die geïnteresseerd zijn in het adviestraject Op dinsdag 17 oktober.

 

Aanmelden voor de informatieavond op 17 oktober

Informatieavond VvE’s Haarlem

Wanneer? Dinsdag 17 oktober

Hoe laat? Zaal open: 19:30

Waar? Stadskantoor Zijlpoort, Gedempte Oude Gracht 2, Haarlem

Voor wie? Haarlemse VVE’s die geïnteresseerd zijn in een adviestraject op gebied van isolatie & aardgasvrij.

Op het programma onder meer:

  • Een welkomstwoord door de wethouder, Robert Berkhout
  • Een panel gesprek met aan tafel de Gemeente Haarlem, adviseurs die de VvE’s gaan begeleiden, een VvE beheerder en een ervaringsdeskundige.
  • Ook het VvE Duurzaamheidsloket is aanwezig. Op de avond zelf kun je bij ons jouw VVE aanmelden voor een adviestraject van de gemeente.

Vereniging van Eigenaren (VvE’s)

Wil je in jouw appartement meer comfort én tegelijkertijd het groot onderhoud wegwerken én besparen op energiekosten? Ben je bestuurder of beheerder en wil je wellicht duurzaam onderhoud en renoveren combineren met energiebesparende maatregelen? Ons VvE Duurzaamheidsloket informeert je over alle mogelijkheden en regelingen. Momenteel zijn er tal van subsidies en regelingen die maken dat de tijd nog nooit zo rijp was voor VvE’s om met verduurzaming aan de slag te gaan.

Meer comfort & lagere energiekosten

Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. De waarde van je woning gaat omhoog, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) omlaag en bij grotere aanpassingen kun je een herziening van het energielabel aanvragen. Bij de verkoop van je huis komt dat goed van pas! Met kleine ingrepen kun je zelf je appartement al duurzamer maken. Bevestig bijvoorbeeld tochtstrippen bij deuren en kozijnen of plaats isolatiefolie achter de radiatoren. Gemakkelijk toch? Maar de echte stappen zet je met gevelisolatie, HR++ glas, zonnepanelen en zuinige en moderne cv-ketels of warmtepompen. En daar heb je vakmensen en jouw mede VvE bewoners bij nodig. Maar hoe ga je dat organiseren en betalen? Er zijn veel subsidies of andere financiële regelingen voor VvE’s en eigenaren. Maak dus nu werk van verduurzaming!

“Dankzij het VvE Duurzaamheidsloket hebben wij meer wooncomfort, lagere energiekosten en vanwege de verbeterde uitstraling, een waardestijging van ons complex.”

René Reeuwijk, Voorzitter van de VvE De Koch in Haarlem

Het VvE Duurzaamheidsloket werkt samen met gemeenten in de regio Midden-Holland met daarbinnen gemeente Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas en Krimpenerwaard, in de regio IJmond met daarbinnen: Gemeente Velsen, Driehuis, IJmuiden, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Oud-Velsen en de regio Zuid-Kennemerland met daarbinnen: Gemeente Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld (gedeeltelijk), Bloemendaal aan Zee, Overveen, Vogelenzang, Gemeente Haarlem, Spaarndam, Gemeente Heemstede en Gemeente Zandvoort. Daarnaast ondersteunen wij de gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen.