VvE’s in Hillegom

Informatie over energiebesparing, verduurzaming en financieringsmogelijkheden

Nederland is in 2050 een klimaat neutrale samenleving. Dit doel staat in het Klimaatakkoord. Naast dat het goed is voor het klimaat, maakt het ons ook minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Gemeenten en regio’s spelen hierin een grote rol door in de gebouwde omgeving van het aardgas af te stappen. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. Ook de huidige gasprijzen stimuleren om naar alternatieve energievoorziening te kijken. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. Het is belangrijk dat VvE’s zich daar nu al op voorbereiden.

Uitnodiging

Wilt u het comfort in uw appartement vergroten en ook duurzaamheidsmaatregelen in uw onderhoudsplan meenemen.

Er zijn nu gunstige regelingen voor VvE’s om te verduurzamen. De gemeente Hillegom heeft daarom samen met VvE Duurzaamheidsloket een informatiebijeenkomst voorbereid   U wordt daar geïnformeerd over de recente ontwikkelingen rondom de verduurzamingsmogelijkheden van VvE’s. Bovendien biedt de gemeente kosteloos tien intakegesprekken aan waarvoor u zich kunt aanmelden tijdens de avond.

De avonden vinden plaats op de volgende datum en locatie:

 • Hillegom: dinsdag 31 januari in Gemeentehuis Hillegom

Pogramma

 • 19:30 Zaal open | inloop
 • 20:00 Welkom
 • 20:05 Spreker 1: Isabelle Sternheim (VVE Duurzaamheidsloket) – De isolatieaanpak
 • 20:30  Spreker 2: Fiona Hamberg – Nationaal Warmtefonds – Duurzaamheidslening VvE’s
 • 21:15 Nabespreking en mogelijkheid om zich aan te melden voor de kosteloze intakegesprekken

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de informatieavond door onderstaand formulier in te vullen.

  Ik ontvang graag de nieuwsbrief

  U geeft hiermee toestemming voor het delen van de gegevens met uw gemeente voor onder meer andere initiatieven.

  Profiteer nu van subsidies en andere financiële regelingen voor VvE’s

  Combineer periodiek onderhoud met energiebesparende maatregelen

  Voorkom grote uitgaven voor reparaties

  Verlaag energielasten

  Maak je woning toekomstbestendig

  Aanmelden voor een kosteloze intake

  VvE’s die aan de slag willen met verduurzaming kunnen zich aanmelden voor een kosteloze intake. Met degenen die zich hebben opgegeven voor een intakegesprek zal binnenkort contact worden opgenomen om een afspraak te maken.

  Vereniging van Eigenaren (VvE’s)

  Wil je in jouw appartement meer comfort én tegelijkertijd het groot onderhoud wegwerken én besparen op energiekosten? Ben je bestuurder of beheerder en wil je wellicht duurzaam onderhoud en renoveren combineren met energiebesparende maatregelen? Ons VvE Duurzaamheidsloket informeert je over alle mogelijkheden en regelingen. Momenteel zijn er tal van subsidies en regelingen die maken dat de tijd nog nooit zo rijp was voor VvE’s om met verduurzaming aan de slag te gaan.

  Meer comfort & lagere energiekosten

  Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. De waarde van je woning gaat omhoog, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) omlaag en bij grotere aanpassingen kun je een herziening van het energielabel aanvragen. Bij de verkoop van je huis komt dat goed van pas! Met kleine ingrepen kun je zelf je appartement al duurzamer maken. Bevestig bijvoorbeeld tochtstrippen bij deuren en kozijnen of plaats isolatiefolie achter de radiatoren. Gemakkelijk toch? Maar de echte stappen zet je met gevelisolatie, HR++ glas, zonnepanelen en zuinige en moderne cv-ketels of warmtepompen. En daar heb je vakmensen en jouw mede VvE bewoners bij nodig. Maar hoe ga je dat organiseren en betalen? Er zijn veel subsidies of andere financiële regelingen voor VvE’s en eigenaren. Maak dus nu werk van verduurzaming!

  “Dankzij het VvE Duurzaamheidsloket hebben wij meer wooncomfort, lagere energiekosten en vanwege de verbeterde uitstraling, een waardestijging van ons complex.”

  René Reeuwijk, Voorzitter van de VvE De Koch in Haarlem

  Het VvE Duurzaamheidsloket werkt samen met gemeenten in de regio Midden-Holland met daarbinnen gemeente Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas en Krimpenerwaard, in de regio IJmond met daarbinnen: Gemeente Velsen, Driehuis, IJmuiden, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Oud-Velsen en de regio Zuid-Kennemerland met daarbinnen: Gemeente Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld (gedeeltelijk), Bloemendaal aan Zee, Overveen, Vogelenzang, Gemeente Haarlem, Spaarndam, Gemeente Heemstede en Gemeente Zandvoort. Daarnaast ondersteunen wij de gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen.