Ook in de gemeente Zandvoort moeten alle woningen in 2050 zonder aardgas kunnen worden verwarmd. Dat vraagt veel van woningeigenaren. Daarom bieden we hulp.
VvE’s met meer dan 8 wooneenheden kunnen zich aanmelden voor een adviestraject. In dat traject wordt de VvE begeleid bij het maken van keuzes voor isolatiemaatregelen of aardgasvrije installaties. Het traject bestaat uit technisch en financieel advies, maar ook uit begeleiding van het proces. Het adviestraject wordt uitgevoerd door professionele partijen, die zijn geselecteerd door de Gemeente Zandvoort.
Het adviestraject start met een inventarisatie van het gebouw en de eisen en wensen van de bewoners. Daarna worden alle maatregelen afgewogen en verschillende varianten met de VvE besproken. Uw VvE kiest een voorkeursvariant, die aan de leden wordt voorgelegd ter besluitvorming.
Het VVE Duurzaamheidsloket helpt Zandvoortse VvE’s op weg en verzorgt de aanmeldingen voor het adviestraject.
Profiteer nu van subsidies en andere financiële regelingen voor vve’s
Combineer periodiek onderhoud met energiebesparende maatregelen
Voorkom grote uitgaven voor reparaties
Verlaag energielasten
Maak je woning toekomstbestendig
Vereniging van Eigenaren (VvE’s)
Wil je in jouw appartement meer comfort én tegelijkertijd het groot onderhoud wegwerken én besparen op energiekosten? Ben je bestuurder of beheerder en wil je wellicht duurzaam onderhoud en renoveren combineren met energiebesparende maatregelen? Ons VvE Duurzaamheidsloket informeert je over alle mogelijkheden en regelingen. Momenteel zijn er tal van subsidies en regelingen die maken dat de tijd nog nooit zo rijp was voor VvE’s om met verduurzaming aan de slag te gaan.
Meer comfort & lagere energiekosten
Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. De waarde van je woning gaat omhoog, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) omlaag en bij grotere aanpassingen kun je een herziening van het energielabel aanvragen. Bij de verkoop van je huis komt dat goed van pas! Met kleine ingrepen kun je zelf je appartement al duurzamer maken. Bevestig bijvoorbeeld tochtstrippen bij deuren en kozijnen of plaats isolatiefolie achter de radiatoren. Gemakkelijk toch? Maar de echte stappen zet je met gevelisolatie, HR++ glas, zonnepanelen en zuinige en moderne cv-ketels of warmtepompen. En daar heb je vakmensen en jouw mede VvE bewoners bij nodig. Maar hoe ga je dat organiseren en betalen? Er zijn veel subsidies of andere financiële regelingen voor VvE’s en eigenaren. Maak dus nu werk van verduurzaming!
“Dankzij het VvE Duurzaamheidsloket hebben wij meer wooncomfort, lagere energiekosten en vanwege de verbeterde uitstraling, een waardestijging van ons complex.”
Het VvE Duurzaamheidsloket werkt samen met gemeenten in de regio IJmond met daarbinnen: Gemeente Velsen, Driehuis, IJmuiden, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Oud-Velsen en de regio Zuid-Kennemerland met daarbinnen: Gemeente Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld (gedeeltelijk), Bloemendaal aan Zee, Overveen, Vogelenzang, Gemeente Haarlem, Spaarndam, Gemeente Heemstede en Gemeente Zandvoort.